Hans Kelsen

Infotaula de personaHans Kelsen

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement11 octubre 1881 Modifica el valor a Wikidata
Praga Modifica el valor a Wikidata
Mort19 abril 1973 Modifica el valor a Wikidata (91 anys)
Berkeley (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Member of the Constitutional Court of Austria (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióJudaisme, catolicisme i Església protestant de la Confessió d'Augsburg a Àustria Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Viena
Universitat de Heidelberg
Universitat Harvard
Akademisches Gymnasium Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballDret, legal theory (en) Tradueix, dret constitucional i dret internacional Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Colònia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióadvocat, professor d'universitat, filòsof, jutge, jurista Modifica el valor a Wikidata
PeríodeFilosofia del segle XX Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Viena
Universitat Carolina de Praga
Naval War College
Universitat de Ginebra
Universitat de Califòrnia a Berkeley
Universitat de Colònia
Institut Tecnològic i d'Estudis Superiors de Monterrey Modifica el valor a Wikidata
Membre de
AlumnesHelen Silving-Ryu Modifica el valor a Wikidata
Influències
Obra
Estudiant doctoralAlfred Schütz Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeMargarete Kelsen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsHanna Renate Kelsen (en) Tradueix, Maria Beate Feder (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareAdolf Kelsen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Hans Kelsen AFI [ˈhans ˈkɛlsən]; (Praga, Imperi Austrohongarès, 1881- Orinda , Berkeley, Estats Units, 1973) fou un jurista, filòsof, professor i polític austríac d'origen jueu. És considerat un dels juristes més importants del segle xx.

És autor de la constitució austríaca de 1920, que encara en gran manera continua vigent. A causa de l'augment del totalitarisme a Àustria (i un canvi constitucional de 1929)[1] Kelsen se'n va anar a Alemanya el 1930 però va ser obligat a abandonar aquest lloc després de la presa del poder de Hitler el 1933 a causa de la seva ascendència jueva. Aquest any va partir a Ginebra i després es va traslladar als Estats Units el 1940. El 1934, Roscoe Pound va qualificar Kelsen com "el jurista més important del moment". Mentre s'estigué a Viena, Kelsen va conèixer Sigmund Freud i el seu cercle i va escriure sobre la psicologia social i la sociologia.

Als anys quaranta, la reputació de Kelsen ja estava ben establerta als Estats Units per la seva defensa de la democràcia i per la seva teoria pura del dret. L'envergadura acadèmica de Kelsen va superar per si sola la teoria legal i es va estendre a la filosofia política i la a teoria social també. La seva influència abastà els camps de la filosofia, la ciència jurídica, la sociologia, la teoria de la democràcia i les relacions internacionals.

A les darreries de la seva carrera a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, tot i que es va retirar oficialment el 1952, Kelsen va reescriure el seu llibre curt de 1934, Reine Rechtslehre (Teoria pura del dret), en un "segona edició" molt ampliada publicada el 1960 (va aparèixer en una traducció anglesa el 1967). Al llarg de la seva carrera activa, Kelsen també va contribuir significativament a la teoria de la revisió judicial, la teoria jeràrquica i dinàmica del dret positiu i la ciència del dret. En filosofia política, va ser un defensor de la teoria de la identitat del dret estatal i un defensor de la contrastació explícita dels temes de centralització i descentralització en la teoria del govern. Kelsen també va ser un defensor de la posició de separació dels conceptes d'Estat i de societat en la seva relació amb l'estudi de la ciència del dret.

La recepció i la crítica de l'obra i les contribucions de Kelsen han estat extenses, tant amb partidaris com en detractors ardents. Les contribucions de Kelsen a la teoria legal dels processos de Nuremberg van rebre el suport i foren i contestades per diversos autors, incloent Dinstein a la Universitat hebrea de Jerusalem. La defensa neokantiana del positivisme legal continental de Kelsen va rebre el suport de H. L. A. Hart en la seva forma contrastada de positivisme jurídic angloamericà, que va ser debatut en la seva forma angloamericana per erudits com Ronald Dworkin i Jeremy Waldron.

  1. «Kelsen, der Kampf um die "Sever-Ehen"» (en alemany). derstandard.at.

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy